Lammellgardiner, Solskydd Stockholm.
Lammellgardiner best i test, Stockholm.

LAMELLGARDINER STOCKHOLM

Lamellgardiner ger ett stilrent intryck. Med en lamellgardin, persienner, kan du reglera och styra ljuset i rummet och den tar liten plats när den inte används. De blir vanligare och vanligare i moderna hus och är även populära i kontorsmiljöer då de lämpar sig för att enkelt och snyggt avgränsa lokaler och på ett ögonblick skapa ”rum i rummet”. I inglasade uterum, som blir varma under soliga dagar, passar en lamellgardin utmärkt för att reflektera ljusstrålarna

SYFTET MED LAMELLGARDINEN/PERSIENNER?

  • 1. INREDNINGSDETALJ
  • 2. SOLAVSKÄRMNING
  • 3. VÄRMEREDUCERING INOMHUS
  • 4. INSYNSSKYDD OCH UV-SKYDD FÖR MÖBLER OCH KONST
  • 5. MÖRKLÄGGNING

NÄR DU BRYR DIG OM DETALJERNA, MÅTTBESTÄLLNING, BÄST I TEST

För att en lamellgardin ska se snygg ut och fungera som den ska krävs det millimeterprecision. Men vid montering lägger vi också fokus på att vävar, beslag, infästningar, motorer, sidomekanismer etc håller vad vi lovar. För oss är det ett hantverk och detaljerna är viktiga för helheten, inte minst för måttbeställda persienner eller gardiner.

INSYNSSKYDD, OLIKA VÄVAR OLIKA FUNKTIONER

Genom att använda rätt solskydd i fönstren sparar man energi året runt genom det minskade behovet av klimatanläggningar såväl i soliga miljöer som för att behålla värmen inomhus vintertid. Det är där våra diplomerade solskyddstekniker kan vara till stor hjälp

SVAL LUFT UNDER SOMMAREN

Utvecklingen av solskydd har under senare år gått framåt, vilket gör att urvalet av vävkollektioner numera är stort och att man med lätthet kan råda bot på den problematik som solen orsakar i kontorsfastigheter, arbetsmiljöer och hushåll. I vissa fall väljs lamellgardinen, när det finns behov av annan avskärmning eller insynsskyd än mörkläggning, men det finns också lamellgardiner med olika typer av så kallade funktionsvävar och även screenvävar. En lamellgardin eller persienn med mörkläggande väv gör det dock aldrig helt mörkt då det alltid blir ett litet släpp mellan lamellerna. Vanligtvis används vävar som benämns screens där man önskar visuell kontakt med utsidan. En lägre öppningsfaktor betyder en tätare väv och ökar motståndet mot UV men minskar i gengäld genomsikten och kontakten med utsidan. Olika öppningsfaktorer och vävkulörer kan tillämpas för olika miljöer.

89 ELLER 127 MM

Vi erbjuder de två olika bredder som är vanligast förekommande när det gäller lamellgardiner. Trenden går mot 89 mm, då dessa upplevs som lite nättare i och med att lamellerna är smalare. Fördelen med 127 mm är att det blir färre antal lameller och mindre textilåtgång, samtidigt som man får ett smalare paket när gardinen hänger i fråndraget läge.

Ring oss på: 08-54 54 54 23, eller kontakta oss via mail så berättar vi mer.

info@solskyddstockholm.se